Skip to content

de ce creste iarba?

Martie 5, 2009
by

chiar asa : de ce creste iarba? de ce crestem noi? suntem by default buni? suntem by default rai? ce ne determina sa facem ce facem ? ce ne motiveaza? si ce ne face delasatori? de ce ne lasam dusi de curentul acesta gri in care devenim incet incet niste oameni fara nimic ? de ce ne face placere sa ne uitam la altii cum se chinuie ? sau mai rau, de ce ne place sa ii chinuim noi? de ce nu vedem intotdeauna partea plina a paharului ? de ce ne este frica ? de ce nu avem curaj ( desi uneori desoperim ca, cu un pic de vointa, putem accesa si curajul ) ? de ce ne agatam de lucruri marunte si incetam – uneori pentru totdeauna – sa vedem ansamblul si ceea ce conteaza : NOI. de ce nu putem sa sorbim viata si nu sa ne batem joc de ea? ati avut vreodata impresia ca ceasul face TIC TAC si voi nu faceti nimic? si in acelasi timp v-ati dat seama de faptul ca ceasul face TIC TAC si nu este in favoarea voastra? pentru ca ati vrea sa sorbiti clipele care trec si nu sa va soarba ele pe voi?

ce faci cand vezi ca singurul lucru care iti place iti scapa printre degete si iti dai seama ca nu poti sa il ai? de ce ti-e frica ? ca nu o sa mai gasesti in alta parte acel lucru care iti place ? sau pur si simplu ti-e frica sa cauti in alta parte?

cum faci sa iti placa din nou alte lucruri? iti mai plac alte lucruri? de ce nu iti mai plac alte lucruri? si daca iti plac……………..care sunt alea?

P.S. cred ca trebuia sa trec acest articol la d’alea grele dar o sa il las aici pentru ca imi place iarba ‘verde’ ( nu de acasa )

Reclame
One Comment leave one →
  1. lugu2lugu permalink*
    Martie 6, 2009 12:08 pm

    pentru ca ne punem singuri bariere: pana aici merg, pana aici fac, pentru ca nu stim sa ne relaxam nici mintea nici corpul, pentru ca nu avem mintea libera, pentru ca nu vrem sa vedem decat copacul din fata noastra si nu padurea, pentru ca fugim de resposabilitati, pentru ca e mai simplu sa fii comod si sa stai la loc oarecum caldut si oarecum uscat, pentru ca esti sigur ca atunci cand o sa iti ajunga apa la fund o sa te ridici si o sa pleci, dar nu iti dai seama ca „tic tac” contribuie la atrofierea muschilor si n-ai sa te mai poti ridica … pentru ca e mai usor sa te minti si sa gasesti scuze, pentru ca e mai usor sa te duci si sa iei mancarea gata facuta chiar daca nu e facuta calumea decat sa iti faci tu, pentru ca e mai bine sa nu stii decat sa stii, pentru ca e mai bine sa fii ca ceilalti si sa nu iesi din ordianar, pentru ca e mai bine sa fugi decat sa stai si sa lupti.
    sau nu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: