Skip to content

Ghid practic pentru a-ti da seama ca o sa faci insolatie

Mai 22, 2010

1. Stai in soare cu capul descoperit, nu miza nici pe complexul tenului tau inchis la culoare (daca-l ai) nici pe faptul ca cerul e acoperit cu nori. Cel mai indicat e atunci cand cerul e senin si soarele te bate drept in … picioare ca acolo vrei tu sa te bronzezi!

2. Nu folosi crema de plaja pentru corp! confera-i acestuia o culoare rosiatica patata uneori, de pui proaspat iesit din rotisor.

3. Sensul consumarii de lichide este zero din moment ce oricum urmeaza o puternica curatare a toturor lichidelor incluzand cele in curs de fabricare, aka gastrice. Oricum pana la curatarea mentionata mai sus ies prin piele …

4. Este absolut imperios necesar pastrarea aceleiasi pozitii pentru concentrarea cator mai multe energii pozitive din partea soarelui in centrii nervosi capilari!

5. Ora pranzului este cea mai importanta si de nepierdut. Cand toata lumea mananca sau pleaca, cineva trebuie sa ramana in urma sa se sacrifice si sa tina companie soarelui.

6. Una din cele mai importante chestiuni, atentie mare! Prima expunere din an, este cea mai importanta. Daca toate cele de mai sus au fost indeplinite, va garantez succesul catre culmile nebanuite ale delirului ce va urma.

Si uite asa, chinuita de indigestie ma gandeam eu la ora respectiva, am ajuns pana in Bucuresti, unde atarnata de un gard imi aminteam de beneficiile de a trai in Ro, boram pe un gard fara sa i se para nimenui o chestie iesita din comun. Ba chiar ma gandeam ca domnii din masini compatimesc oarecum situatia – ca nu pot profita de fata beata, dar spunandu-si in gand ca fac bine ca isi bat nevasta cand se atinge de bautura.

Efuziunea stomacala a continuat cu inc-o repriza in care am semnalat si lipsa sucului gastric, a dracu astia de la stomac, nu mai fac nici ei treaba buna. Ultima efuziune stomacala a fost cand déjà chinuita de mai multe fete morgane prin desertul mintii mele mi-am administrat un algocalmin fiola menit sa stinga focul din adancuri. Focul s-a stins doar cu o a doua fiola de algocalmin, dar numai dupa ce m-am chiorat vreo zece minute la ea pana sa o nimeresc. A treia fiola chiar a fost cu noroc, curatand totul din mine lasandu-ma lesinata pe parchetul din bucatarie pana la primirea de noi ajutoare.

Toate ca toate, experienta cu insolatia facuta la asemenea varsta poate numai sa aduca o gramada de side effects, printre care enumeram cele remarcate de mine: incetinire a sistemului de gandire, pierdere partiala a memoriei, capacitate de concentrare scazuta, eficienta 0 cel putin in prima si a doua zi dupa incident, pofta de mancare 0 cam trei zile dupa eveniment, socializare 1 la nivel de necesitate, somn 100 din 10. Lichide, incetul cu incetul pana se ajunge la cota normala, dar aveti grija ca inceputul e greu.

Pe scurt e naspa cand te arzi, ca iti cam ard niste circuite si niste neuroni. Si asa se simt ei singuri acolo, dar sa ii mai si injumatatim … pai e frumos asa?
Note to oneself: neuronii, nu se regenereaza … nu merge modelul a daramat podul si vom face altul si mai frumos in loc …

Reclame
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: