Skip to content

pana si eu am gatit :)

Iunie 6, 2010
by

duminica dimineata…cer albastru fara nori, soare, stare de bine.  Asa ca dintr-o data am simtit un imbold (pe care nu il simt prea des🙂 ) ca trebuie sa pregatesc un chec. Nu am mai facut niciodata pana acum si dupa ce am studiat putin cartea de bucate, am revenit la prietenul meu „google” care mi s-a parut mai de incredere si dupa lecturarea catorva retete, am ales-o pe una care parea ca se potriveste exact imaginii mele despre chec pe care o vazusem in imbold.

Prin urmare, am trecut la fapte. Am ajustat eu putin cantitatile care erau trecute in reteta; o sa le si scriu pentru cei care, ca si mine, nu poseda mari cunostinte in arte gatitului:

– 3 oua; 150 gr. faina; 150 gr. zahar pe care l-am facut pudra cu rasnita de cafea; 75 ml ulei (ei ziceau 100, dar mi s-a parut cam mult), 1 pliculet de zahar vanilat, 1/2 pliculet praf de copt, zeama de la 1/2 lamaie..si…cam atat cred..ba nu, mai trebuie si o lingura de cacao

Am separat albusurile de galbenusuri. Pe galbenusuri le-am amestecat si apoi am incorporat usor uleiul. praful de copt l-am stins (observati deja jargonul de bucatarie” am stins praful de copt”  :)))) in zeama de lamaie si l-am adaugat peste galbenusuri si ulei.  Separat, am batut albusurile si am incorporat usor usor zaharul, zaharul vanilat si faina. In albusuri cand le-am batut am pus si un praf de sare (fac asta atunci cand pregatesc bezele si mi s-a parut ca ar trebui si aici). Intre timp am pornit cuptorul ca sa se incinga.  Am incorporat cele doua compozitii.  Am uns tava  (eu am folosit un vas yena ) cu putina margarina si apoi am presarat putina cacao pe ea; daca nu vreti cacao folositi faina. Apoi cam trei sferturi din compozitia rezultata am rasturnat-o in tava. In ce a mai ramas am adaugat cacao si am pus si cateva seminte de floarea soarelui (puteti sa nu puneti deloc, sau sa adaugati ce va place voua: nuca, migdale, etc). Apoi am rasturant si partea cu cacao in tava. Am plimbat putin o furculita prin toata compozitia ca sa se amestece putin si sa iasa culori dragute.  Apoi am bagat la cuptorul incins. Google zicea sa il las cam 35-40 de minute, dar dupa ce mi-am rupt eu un betisor din matura si am verificat daca este copt  ( sa nu ramana nimic pe betisor cand il scot ) am decis sa il mai las, asa ca a stat acolo cam 50 de minute. Am atasat si pozite🙂

5 comentarii leave one →
  1. black2lip permalink*
    Iunie 6, 2010 10:04 pm

    spune sincer: inafara de google, te-a mai ajutat cineva?

  2. keisha9 permalink
    Iunie 8, 2010 7:14 pm

    Google este „tata lor”. Asa am invatat si eu sa gatesc. Iti trebuie si ceva talent de la mama ta, dar daca esti fata desteapta (asa ca tine… si frumoasa) nu are cum sa nu iti iasa. Bravo, bai, „Bubulina gospodina”!🙂 Arata super checul ala. Te pup.

    P.S: Ai facut poze cu aparatul ala pe care ti-l-am izbit eu de pamant la Budapesta? :))))))
    Vezi ca mai merge? :)))))

    • Iunie 9, 2010 7:07 am

      se vad cornitele care mi-au crescut? :))) sunt o alintata🙂 dar imi place :)))

  3. Gabriela permalink
    Iunie 24, 2010 12:56 pm

    Relaxati-va si puneti-va pe scris, macar una dintre voi. Astept impresiile voastre din vacanta din Zakynthos!!!🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: